En jättepopulär rätt som vi har haft länge. Om budgeten tillåter - laga gärna på färsk vit fisk. De frästa morötterna ska däremot alltid kryddas med färsk ingefära för att få fram den rätta smaken.

Fiskfilé med grön currysås och ingefärsstekta morötter

En jättepopulär rätt som vi har haft länge. Om budgeten tillåter - laga gärna på färsk vit fisk. De frästa morötterna ska däremot alltid kryddas med färsk ingefära för att få fram den rätta smaken.

Gör så här

    • Lägg fisken i smorda bleck. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 200° ca 15-20 min. Häll av spadet.
    • Fräs löken i smör. Koka lök, fond och limeblad i ca 30 min.
    • Häll i grädde, currypasta och sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse.
    • Fördela såsen över fisken.
    • Fräs morötterna i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över ingefära.
    • Koka riset med limeblad. Servera fisken med grön currysås, morötter och ris.