Schmand i fetaostcrèmen gör den len och frisk i smaken. Servera till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata. Servera med ljummen tomatkompott och krossad potatis med schmand.

Fetaostcrème med ljummen tomatkompott

Recept av Andreas Hedlund

Schmand i fetaostcrèmen gör den len och frisk i smaken. Servera till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata. Servera med ljummen tomatkompott och krossad potatis med schmand.

Gör så här

  • Fetaostcrème:

    • Mixa osten med 100 g schmand (vid 10 port).
    • Häll över i en bunke och blanda i resterande schmand, citronskal, salt och peppar.
  • Ljummen tomatkompott:

    • Stek löken mjuk i rapsolja med timjan. Häll på de krossade tomaterna, socker och sambal oelek. Låt koka ihop till en kompott.
    • Vänd i de tärnade tomaterna vid servering. Smaka av med salt.