En överraskande kombination och en ny, spännande smakupplevelse med torsk som får en syrlig ton av mango och tomat. Pak choi, sellerikål på svenska, ger en härlig krispighet till rätten.

Dillbakad torskrygg med fänkål

En överraskande kombination och en ny, spännande smakupplevelse med torsk som får en syrlig ton av mango och tomat. Pak choi, sellerikål på svenska, ger en härlig krispighet till rätten.

Gör så här

  • Dillbakad torskrygg:

    • Lägg fisken i bleck. Klicka på smöret. Fördela hälften av dillen över fisken och salta.
    • Häll på vin och baka i ugn på 100° till en innertemperatur på 47°.
  • Tomat- och mangosalsa:

    • Fräs lök och mango i smör. Tillsätt tomater och låt sjuda ca 10 min.
    • Tillsätt buljong, glaze och salta. Smaksätt med saft och skal av citron och salt.
  • Saffransfrästa grönsaker:

    • Ansa och strimla pak choi och fänkål.
    • Fräs grönsakerna i smör och smaksätt med saffran och salta.
  • Till servering:

    • Servera fisken med saffransstekta grönsaker, salsa och gärna kokt potatis. Toppa med den sparade dillen.