Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök. Till det serveras en confiterad portabello.

Confiterad och grillad portabello, jordnötscrème och sesamstekt ris

Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök. Till det serveras en confiterad portabello.

Gör så här

  • Confiterad portabello:

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud upp under lock. Sjud på medelvärme tills oljan klarnat.
    • Lyft svampen och grilla på kolgrill eller i grillpanna. Skiva, ringla över lite olivolja och salt.
  • Jordnötscrème:

    • Koka upp grädde och kokosgrädde. Mixa den varma grädden med jordnötter, buljong och chili i en kannmixer till en slät crème. Smaka av med soja och limesaft.
  • Syrad lök:

    • Vakuumförpacka lamellerna med 1-2-3-lagen. Låt dra i minst 1 tim, men gärna över natten.
  • Sesamstekt ris:

    • Koka riset i vattnet i ångugn i 23 min.
    • Vispa äggen. Stek äggen i sesamolja och smör med schalottenlök och vitlök under omrörning. Tillsätt riset och smaksätt med soja och risvinäger.
    • Strö salladslöken över riset vid servering.
  • Till servering:

    • Skölj böngroddarna och lägg upp på tallrikar med jordnötter och den syrade löken. Lägg på skivad portabellosvamp och toppa med koriander.
    • Spritsa en stor klick jordnötscrème på tallrikarna och servera med sesamstekt ris toppat med salladslök och korianderskott.