Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.

Clementinmarmelad med pistagenötter

Recept av Marie Skogström

Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.

Gör så här

    • Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare med sockret.
    • Lägg i en kastrull och koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar.
    • Hacka och rosta pistagenötterna i en torr varm stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen.
    • Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Marmeladen håller ca 4 veckor.
    • Servera till ostbrickan.