Fiskfiléerna som rimmas både i salt och citron får ett fast kött som skivar sig fint. En modern klassiker med mjäll purjolök och nyriven pepparrot.

Citronrimmad kolja med räkor, bräserad purjolök och brynt smör

Recept av Klas Lindberg

Fiskfiléerna som rimmas både i salt och citron får ett fast kött som skivar sig fint. En modern klassiker med mjäll purjolök och nyriven pepparrot.

Gör så här

    • Lös saltet i vattnet och blanda med citronskal. Rimma fisken i lagen ca 45 min.
    • Ta upp fisken och badda torr. Tillaga i ugn, 90° till en innertemperatur på 47°.
    • Lägg lök och purjolök i en smord form. Slå på buljong och grädde. Bräsera under lock i ugn, 130° ca 40 min. Strö över pepparrot.
    • Koka potatisen med dill.
    • Toppa fisken med räkor och dill. Avsluta med att slå över brynt smör. Servera fisken med bräserad purjolök och dillkokt potatis.
  • Källa: Årets Kock 2012