Den argentinska smörgåsen choripan fylls med grillad chorizo, skivad ost och smakrika, latinska såser som chimichurri och pebre. Lika enkelt som läckert.

Choripan toast

Den argentinska smörgåsen choripan fylls med grillad chorizo, skivad ost och smakrika, latinska såser som chimichurri och pebre. Lika enkelt som läckert.

Gör så här

  • Toast:

    Bred matfett på båda sidorna av bröden, bred ett tunt lager chimichurri på hälften av bröden. Skiva choritzon på längden och fördela skivorna på bröden, täck med osten. Lägg resterande brödskivor över och grilla tills osten har smält och brödet fått en gyllenbrun färg.
  • Pebre:

    Strimla salladslöken fint ich hacka koriandern grovt. Skär tomaten i små tärningar. Tillsätt olivolja, ají och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Chimichurri:

    Hacka vitlök, oregano, persilja, chili och rödlök så fint du kan. Blanda alla ingredienser väl, gärna i en mortel.