Allt blir bättre med lite choklad. Även den goda, smöriga briochen får en djupare smak när den smaksätts och fylls med choklad. Väldigt gott till det brynta, luftiga smöret.

Chokladbrioche med brynt smör

Recept av Sara Aasum Hultberg

Allt blir bättre med lite choklad. Även den goda, smöriga briochen får en djupare smak när den smaksätts och fylls med choklad. Väldigt gott till det brynta, luftiga smöret.

Gör så här

    • Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
    • Skär det rumstempererade smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
    • Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.
  • Dag 2:

    • Smöra briocheformar och dela degen i ca 40 g bitar. Rundriv bitarna och platta till dem en aning. Lägg några chokladpellets i mitten av degbitarna, knip ihop runt om och forma till bollar. Lägg i formarna och låt jäsa till dubbel storlek.
    • Baka av i ugnen på 190° ca 12 min. Låt svalna på galler.
  • Vispat brynt smör:

    • Bryn hälften av smöret och låt svalna i rumstemperatur. Vispa resten av smöret luftigt och vänd i det brynta smöret.
    • Servera briocherna med vispat brynt smör.