Vit chokladkräm med ton av espresso, krispig nötkross och smetana smaksatt med amaretto. En version av tiramisu som är perfekt att sälja i portionsglas.

Choklad - kaffe - nötter

Recept av Marie Skogström

Vit chokladkräm med ton av espresso, krispig nötkross och smetana smaksatt med amaretto. En version av tiramisu som är perfekt att sälja i portionsglas.

Gör så här

  • Vit chokladkräm med kaffe:

    • Koka upp grädde och mjölk med espressobönor. Ta kastrullen från värmen och låt dra i 20–30 min. Smaka av styrkan på kaffesmaken.
    • Vispa ihop äggula och socker. Vispa ner äggvispet i den varma gräddmjölken, sjud under omrörning till 85°. Slå blandningen över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och rör slätt. Låt stelna i kyl.
  • Vispad smetana:

    • Vispa smetana med florsocker och smaka av med amaretto.
  • Nötbotten:

    • Mixa alla ingredienser till en fast massa. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i 170° ca 5 min.
  • Montering:

    • Varva bitar av nötbotten, chokladkräm och smetana i portionsglas. Dekorera med chokladdekor, pistagenötter och riven espressoböna.