En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.

Chilikyckling, pastasallad och pestokräm

En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.

Gör så här

    • Blanda samman marinaden.
    • Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Stek färdiga i ugn, 200° ca 20 min, till en innertemperatur på minst 70°. Värm marinaden och marinera filéerna över natten.
    • Skiva filéerna fint.
    • Koka pastan. Låt svalna. Blanda pastan med grönsaker, lök och vitost.
    • Mixa parmesan, basilika, solroskärnor och vitlök. Blanda med crème fraiche. Tillsätt svartpeppar och smaka av med salt.
    • Häll pestoröran över pastasalladen. Servera kycklingfiléerna kalla med pastasalladen.