Mandelkakor med körsbärssmak, infuserade med sockerlag spetsad med gul chili. Dekorerade med grädde och körsbär. En garanterad god smakupplevelse.

Chili Cherry

Recept av Cecilia Andersson

Mandelkakor med körsbärssmak, infuserade med sockerlag spetsad med gul chili. Dekorerade med grädde och körsbär. En garanterad god smakupplevelse.

Gör så här

  • Sockerlag:

    • Hacka chilin och blanda med övriga ingredienser till sockerlagen i en kastrull. Koka upp och låt koka 1–2 min. Ta från plattan, plasta och låt stå 1 dygn i rumstemperatur.
    • Blanda mandelmassan med 1/3 av äggen, lite i taget, i en maskin med vinge. Skrapa botten och kanter och se till att det är jämnt blandat. Byt till visp, tillsätt resterande ägg och vispa kraftigt ca 10 min.
    • Sikta mjöl och bakpulver och bryn smöret. Tillsätt mjölblandningen i smeten på lägsta visphastighet. Vänd ner det brynta smöret med slickepott.
    • Häll smeten i en form, 20x30 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över körsbär och baka av i ugn på 170° ca 20 min. Känn med en kniv att kakan inte är kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
  • Servering:

    • Vänd upp körsbärskakan och stansa ut 10 rundlar, ca 7 cm i diameter. Lägg på tallrikar och pensla på rikligt med sockerlag. Vispa grädden fluffig och spritsa på kakorna. Dekorera med körsbär och rivet citronskal.