Fantastiskt saftig burgare på högrev och entrecote med nygrillat bröd, krispig sallad och massor av ost. God att njuta med karamelliserad, ölkokt lök och ett glas kall mjölk.

Chef's burger med karamelliserad lök, lagrad cheddar och picklad gurka

Recept av Christian Hellberg

Fantastiskt saftig burgare på högrev och entrecote med nygrillat bröd, krispig sallad och massor av ost. God att njuta med karamelliserad, ölkokt lök och ett glas kall mjölk.

Gör så här

    • Skala och dela gurkorna. Koka upp ättika, socker vatten och kryddor och sjud ca 10 min, låt svalna. Slå lagen över gurkorna, låt stå ett dygn.
    • Blanda köttet, salta och peppra och forma till burgare à 200 g. Grilla burgarna till önskad stekgrad. Lägg på cheddar och låt smälta innan servering.
    • Blanda samman ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
    • Fräs löken i smöret. Tillsätt muscovadosocker och låt det karamellisera. Häll på öl och koka tills löken är mjuk.
  • Vid servering:

    Arrangera burgare med nygrillat bröd, smält cheddar på burgaren, isbergssallad, picklad gurka, dressing, karamelliserad lök och dragon.