Cheesecaken behöver inte bakas i ugn. De här färskostbakelserna rörs snabbt ihop och stelnar i kyl. Toppa med frukt och bär efter säsong.

Cheesecake no bake

Cheesecaken behöver inte bakas i ugn. De här färskostbakelserna rörs snabbt ihop och stelnar i kyl. Toppa med frukt och bär efter säsong.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kexen och blanda med smält smör.
    • Tryck ut smulblandningen i portionsformar.
  • Fyllning:

    • Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet.
    • Vispa grädden och vänd ner den i färskostblandningen.
    • Smält de blötlagda gelatinbladen i citronsaften på låg värme.
    • Rör ner lite av färskostblandningen i gelatinet. Vänd sedan försiktigt ner det i resten av färskostblandningen.
    • Häll smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.