En maffig burgare som toppas med rikligt av nystekt svamp. Välj svamp efter säsong och blanda gärna olika sorter. För en extra lyxig burgare kan svart tryffel rivas över vid servering.

Cheeseburgare med färskost, saltgurka och svamp

Recept av Niclas Lundevall

En maffig burgare som toppas med rikligt av nystekt svamp. Välj svamp efter säsong och blanda gärna olika sorter. För en extra lyxig burgare kan svart tryffel rivas över vid servering.

Gör så här

    • Blanda färskost, saltgurka och lite gurkspad.
    • Skölj svampen och skär i mindre bitar. Stek den knaprig i smör på medelhög värme, smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsen till 10 tunna burgare à 150 g. Tryck ut dem lite extra så att det blir mycket stekyta. Salta och peppra på båda sidor. Stek burgarna på ena sidan i smör på medelhög värme ca 2 min. Vänd på burgarna, lägg på osten och stek ytterligare ca 2 min. Låt burgarna droppa av på galler någon minut.
    • Rosta brödet på snittytorna. Bred ett lager av färskosten på bottenbrödet. Lägg på burgaren och toppa med stekt svamp och rostad lök. Lägg på locket.