Carrotdunk

Recept av Magnus Johansson

Gör så här

  • Munkar och apelsinsocker:

    • Blanda socker och apelsinskal till apelsinsockret och låt torka under natten.
    • Blanda fördegen i en degblandare ca 10 min. Låt vila ca 30 min.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ca 20 min till en smidig deg. Låt vila ca 30 min.
    • Forma till små bullar à ca 30 g, låt jäsa ca 45 min.
    • Fritera munkarna i olja, 170° till fin färg. Låt rinna av och vänd i apelsinsocker.
  • Apelsin- och morotsmarmelad:

    • Tvätta och skala morötterna. Riv dem grovt.
    • Koka socker och vatten i en kastrull till 114°. Tillsätt morötter, apelsin- och citronsaft samt citron- och apelsinskal. Skumma av då och då och koka marmeladen till 106° eller gör ett syltprov.
    • Häll upp sylten i varma, rena burkar. Sätt på lock och ställ burkarna upp och ner.
  • Färskostfyllning:

    • Blanda ingredienserna till färskostfyllningen. Montering: 1. Spritsa först färskost och sedan marmelad i munkarna. Källa: Magnus Johansson, Konditor, Arla Köket Fun Baking 2016
  • Montering:

    • Spritsa först färskost och sedan marmelad i munkarna.