Fritters är omtyckta och matiga små frasiga plättar som kan innehålla grönsaker och gärna ost. Broccolifritters tillsammans med klyftpotatis och gurkyoghurt blir en både mättande och komplett lunch. Passar perfekt att värma på i bleck.

Broccolifritters med gurkyoghurt

Fritters är omtyckta och matiga små frasiga plättar som kan innehålla grönsaker och gärna ost. Broccolifritters tillsammans med klyftpotatis och gurkyoghurt blir en både mättande och komplett lunch. Passar perfekt att värma på i bleck.

Gör så här

  • Broccolifritters:

    • Skär av broccolibuketterna från stjälkarna. Skär ner buketterna och ånga dem i ugn 2–3 min. Kyl i blaster.
    • Riv de råa stjälkarna grovt.
    • Blanda ägg, ost, pesto, majsstärkelse, ströbröd, salt och cayennepeppar. Vänd ner all broccoli.
    • Forma till plättar à 60 g. Stek på bägge sidor i olja. Baka klart i ugn på 200° ca 5 min på oljade bleck.
  • Klyftpotatis:

    • Skär potatisen i klyftor, blanda med olja och rosta i ugnen på 200° i 25–30 min. Salta.
  • Gurkyoghurt:

    • Riv gurkan och pressa ur vätskan.
    • Blanda gurka med yoghurt, smulad ost och finriven vitlök. Smaka av med salt.