En ljuvliga och lyxig brietårta som blir kronan på en buffé eller kall delikatesstallrik. Karljohansvamp är svårt att ersätta med sin aromatiska, fylliga smak men gula kantareller går också bra om du inte har tillgång till karljohansvamp.

Brie med äppel- och karljohansvampfyllning

Recept av Roland Persson

En ljuvliga och lyxig brietårta som blir kronan på en buffé eller kall delikatesstallrik. Karljohansvamp är svårt att ersätta med sin aromatiska, fylliga smak men gula kantareller går också bra om du inte har tillgång till karljohansvamp.

Gör så här

    • Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i 0,5 cm stora bitar.
    • Ansa svampen och skär den i 0,5 cm stora bitar.
    • Finhacka löken och russinen.
    • Stek svamp, lök och äpple var för sig i smör. Låt svalna. Blanda allt med russin och smetana. Smaka av med salt och peppar.
    • Dela osten på mitten i två runda halvor. Fördela svampblandningen på den ena halvan. Lägg över den andra halvan och slå in osten i plastfilm. Lägg osten kallt i minst 2 timmar.
    • Servera osten osten rumstempererad med t ex sallad.