En ost-petit-four med äkta brie på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och ha i kylen.

Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk

Recept av Roland Persson

En ost-petit-four med äkta brie på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och ha i kylen.

Gör så här

    • Baka smördegsplattan i ugn på 160° under press mellan silpatmattor, ca 25 min tills den är genomgräddad. Låt svalna och skär i rektanglar, 3x6 cm.
    • Finhacka oliver och pimento och blanda. Dela osten på mitten i två halvor. Bred ut olivhacket på ena osthalvan och lägg tillbaka den andra halvan. Slå in i plastfilm och ställ i kyl.
  • Pimentopuré:

    • Skala, finhacka och sautera schalottenlökarna i olja. Tillsätt pimento och låt sautera med en stund.
    • Mixa till en puré, smaka av med salt och peppar.
  • Rostat sidfläsk:

    • Skär sidfläsket i riktigt små tärningar. Rosta i teflonpanna tills det är knaprigt. Låt fettet rinna av och låt svalna.
  • Skär osten i bitar vid servering till en storlek som passar på smördegen. Lägg osten på smör-degen, spritsa på pimentopuré, strö över rostat sidfläsk och toppa med kålskott.