En ost-petit-four med Brie de Meaux på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och servera som liten amuse till gästerna.

Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk

Recept av Roland Persson

En ost-petit-four med Brie de Meaux på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och servera som liten amuse till gästerna.

Gör så här

    • Baka smördegsplattan i ugn på 160° under press mellan silpatmattor, ca 25 min tills den är genomgräddad. Låt svalna och skär i rektanglar, 3x6 cm.
    • Finhacka oliver och pimento och blanda. Dela osten på mitten i två halvor. Bred ut olivhacket på ena osthalvan och lägg tillbaka den andra halvan. Slå in i plastfilm och ställ i kyl.
  • Pimentopuré:

    • Skala, finhacka och sautera schalottenlökarna i olja. Tillsätt pimento och låt sautera med en stund.
    • Mixa till en puré, smaka av med salt och peppar.
  • Rostat sidfläsk:

    • Skär sidfläsket i riktigt små tärningar. Rosta i teflonpanna tills det är knaprigt. Låt fettet rinna av och låt svalna.
  • Vid servering:

    • Skär osten i bitar till en storlek som passar på smördegen. Lägg osten på smördegen, spritsa på pimentopuré, strö över rostat sidfläsk och toppa med kålskott.