När du är ute efter en fiskrätt utöver det vanliga är en blåmusselsås smaksatt med majonnäs på vit soja och sanshopeppar det perfekta valet.

Blåmusselsås med majonnäs på vit soja och lime

Recept av David Lundqvist

När du är ute efter en fiskrätt utöver det vanliga är en blåmusselsås smaksatt med majonnäs på vit soja och sanshopeppar det perfekta valet.

Gör så här

  • Majonnäs på vit soja:

    • Vispa ihop äggula, soja, dijonsenap och citronsaft. Tillsätt oljan lite i taget under vispning till en majonnäs.
  • Blåmusselsås:

    • Koka upp och reducera grädden tills 3/5 återstår.
    • Tillsätt musselfonden, koka upp och ha i limeskal. Mixa ihop med en stavmixer.
    • Ta från värmen. Mixa i majonnäsen och smaka av med sanshopeppar och ev salt.