Mörk choklad i kombination med björnbär är helt ljuvligt till Kvibille Gräddädel. Kombinationen är oväntad och läcker. Vi har även testat plommon i receptet i stället för björnbär vilket också blev väldigt gott.

Björnbärsmarmelad med choklad

Recept av Fredrik Eriksson

Mörk choklad i kombination med björnbär är helt ljuvligt till Kvibille Gräddädel. Kombinationen är oväntad och läcker. Vi har även testat plommon i receptet i stället för björnbär vilket också blev väldigt gott.

Gör så här

    • Bland björnbär, muscovadosocker och syltsocker i en kastrull.
    • Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ned både frön och stång i kastrullen. Låt marmeladen sjuda i ca 30 minuter, skumma vid behov. Bären får gärna koka sönder så att marmeladen blir slät. Plocka ut vaniljstången och häll marmeladen i en skål.
    • Riv chokladen grovt på ett rivjärn.
    • När marmeladen kommit ner något i temperatur vänder du ner chokladen med en slickepott. Rör hela tiden medan chokladen smälter så att det inte skär sig.
    • Låt svalna och fyll sedan väl rengjorda glasburkar med marmelad.