Klassisk hösthusman när rödbetorna är som godast. Här i annorlunda tappning med uppdaterade tillbehör. Ett superbra grundrecept till alla färsrätter. Hyvlad ost och rivet kaprissmör ger extra skjuts.

Biff à la Lindström med kaprissmör

Recept av Daniel Räms

Klassisk hösthusman när rödbetorna är som godast. Här i annorlunda tappning med uppdaterade tillbehör. Ett superbra grundrecept till alla färsrätter. Hyvlad ost och rivet kaprissmör ger extra skjuts.

Gör så här

    • Blötlägg ströbrödet i mjölken och sautera löken i smör. Blanda färsen med ströbröd, ägg och salt. Blanda sist i rödbetor, kapris och den stekta löken. Forma till biffar och bryn i smör. Baka klart i ugn på 150° till en innertemperatur på 66°.
    • Rosta potatisen med olja, vitlök, timjan och salt i ugn på 200° tills potatisen fått fin färg.
    • Koka betorna mjuka, skala och skär ner vid behov.
    • Mixa kapris, persilja och smör, smaka av med rostad vitlök och salt. Lägg i kyl.
    • Blanda den rostade potatisen med betor, rödlök, spenat, körvel, olja och flingsalt. Lägg upp med biff och ost. Riv över smöret eller servera det till biffen.