Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker. Generelllt väljer hela 60% av gästerna rätten med såsen, ett säkert kort helt enkelt. Så, var uppstod denna framgågngssås? Bearnaisesåsen skapades till invigningsmenyn för restaurangen Le Pavillon Henri IV utanför Paris. Namnet på restaurangen kom från den franske renässanskungen Henrik IV som i sin tur kom från Béarn. Voilà! genom att döpa såsen till sauce béarnaise knöt man ytterligare band till kungen. Idag finns det en mängd varianter av såsen, men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! 
Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Print

Bearnaisesås Arla pro

Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker. Generelllt väljer hela 60% av gästerna rätten med såsen, ett säkert kort helt enkelt. Så, var uppstod denna framgågngssås? Bearnaisesåsen skapades till invigningsmenyn för restaurangen Le Pavillon Henri IV utanför Paris. Namnet på restaurangen kom från den franske renässanskungen Henrik IV som i sin tur kom från Béarn. Voilà! genom att döpa såsen till sauce béarnaise knöt man ytterligare band till kungen. Idag finns det en mängd varianter av såsen, men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Bearnaisesås Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker. Generelllt väljer hela 60% av gästerna rätten med såsen, ett säkert kort helt enkelt. Så, var uppstod denna framgågngssås? Bearnaisesåsen skapades till invigningsmenyn för restaurangen Le Pavillon Henri IV utanför Paris. Namnet på restaurangen kom från den franske renässanskungen Henrik IV som i sin tur kom från Béarn. Voilà! genom att döpa såsen till sauce béarnaise knöt man ytterligare band till kungen. Idag finns det en mängd varianter av såsen, men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Trots bearnaisesåsens franska ursprung är den idag en riktigt svensk klassiker. Generelllt väljer hela 60% av gästerna rätten med såsen, ett säkert kort helt enkelt. Så, var uppstod denna framgågngssås? Bearnaisesåsen skapades till invigningsmenyn för restaurangen Le Pavillon Henri IV utanför Paris. Namnet på restaurangen kom från den franske renässanskungen Henrik IV som i sin tur kom från Béarn. Voilà! genom att döpa såsen till sauce béarnaise knöt man ytterligare band till kungen. Idag finns det en mängd varianter av såsen, men glöm inte, ingen bearnaise utan dragon! 
Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.