Perfekt stekt lammrygg med parmesan och basilika.

Basilikagratinerad lammrygg med fondant potatis och sås på rostad vitlök

Perfekt stekt lammrygg med parmesan och basilika.

Gör så här

    • Mixa ost, basilika, panko och smör. Lägg ost- och basilikaröran i en plastad form, ställ kallt.
    • Skär upp lammryggen i portionsbitar och bryn i smör.
    • Skär den kalla ost- och basilikaröran i skivor på längden och lägg på lammryggsbitarna. Tillaga i ugn, 200° ca 7 min.
    • Skär potatisen i stora stavar. Tillaga potatisen med smör, timjan och rosmarin i ugn, 175° ca 30 min.
    • Rosta vitlöken i smör i kastrull, slå i vin och låt reducera till hälften. Häll i fonden, låt reducera. Red av med majsmjöl och sila av. Smaka av med salt peppar .
    • Koka vårlöken i saltat vatten. Servera lammryggen med potatis, vårlök och sås.