Baconlåda med svamp och pepparrot som tillagas tillsammans i bleck. Lådan toppas sedan med persilja och dragon som ger den en härlig örtighet. 
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Baconlåda från Östergötland

Baconlåda med svamp och pepparrot som tillagas tillsammans i bleck. Lådan toppas sedan med persilja och dragon som ger den en härlig örtighet. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Gör så här

    • Fräs bacon, svamp, purjolök och vitlök. Tillsätt ev lite smör om fettet i baconet inte räcker.
    • Fördela potatis i bleck och tillsätt baconfräset.
    • Blanda crème fraiche med grädde, pepparrot, persilja och dragon. Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fördela blandningen över potatis och baconfräs. Tillaga i ugn på 150° i ca 20 min.
  • Serveringsportion ca: Baconlåda 260 g Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999