Den vackert ljusgröna cheesecaken blir ljuvligt len och god med avokado blandat med färskosten. Limen tillför fräschör och en liten beska som gör den perfekt till 
salta skaldjur.

Avokadocheesecake med räkor

Den vackert ljusgröna cheesecaken blir ljuvligt len och god med avokado blandat med färskosten. Limen tillför fräschör och en liten beska som gör den perfekt till salta skaldjur.

Gör så här

    • Smält smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Baka i ugnen på 200° ca 10 min och låt svalna.
    • Smält de blötlagda gelatinbladen med limesaft en i en kastrull på svag värme. Mixa limeskal med avokado och gelatinblandningen helt slät. Vänd ihop avokadomixen med färskosten och smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim.
    • Skär cheesecaken i fina tårtbitar med en varm kniv eller stansa ut portionsbitar. Garnera med  räkor och rödlök. Servera med limeklyfta och en fin sallad.