Avokado- och grönärtsspread, krämigt ägg, kikärta och picklad jalapeño

Recept av Hanna Normark

Gör så här

  • Avokado- och grönärtsspread:

    • Mixa ärter, avokado, olivolja, limeskal och limesaft grovt.
    • Tillsätt yoghurten och mixa snabbt till en grov spread. Smaksätt med strimlad mynta, salt och peppar.
  • Rostade kikärtor med rökt paprika:

    • Vänd rostade kikärtor med ett uns äggvita så att de precis blir fuktiga. Vänd sedan med rökt paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
    • Rosta i ugn på 150° tills de har torkat. Förvara i lufttät burk.
  • Smörgås:

    • Lägg ägg på ett hålbleck. Ånga i ugn på 67° ca 90 min. Kyl i kallt vatten. Knäck äggen i en skål innan de läggs på smörgås så att överflödig äggvita rinner av.
    • Bred rågbrödet med Bregott®. Lägg på ett par salladsblad och en stor klick avokado- och grönärtsspread. Gör en liten grop och placera ägget i gropen.
    • Toppa med picklad jalapeño, lite salt och peppar, kikärtor eller annan topping.