Mackor är omtyckt till lunch på caféer. Rågbröd mättar och passar bra till det krämiga ägget, krispiga rostade kikärter och spread på avokado och gröna ärter. Toppa med picklad jalapeño.

Avokado- och grönärtsspread, krämigt ägg, kikärta och picklad jalapeño

Recept av Hanna Normark

Mackor är omtyckt till lunch på caféer. Rågbröd mättar och passar bra till det krämiga ägget, krispiga rostade kikärter och spread på avokado och gröna ärter. Toppa med picklad jalapeño.

Gör så här

  • Avokado- och grönärtsspread:

    • Mixa ärter, avokado, olivolja, limeskal och limesaft grovt.
    • Tillsätt yoghurten och mixa snabbt till en grov spread. Smaksätt med strimlad mynta, salt och peppar.
  • Rostade kikärtor med rökt paprika:

    • Vänd rostade kikärtor med ett uns äggvita så att de precis blir fuktiga. Vänd sedan med rökt paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
    • Rosta i ugn på 150° tills de har torkat. Förvara i lufttät burk.
  • Smörgås:

    • Lägg ägg på ett hålbleck. Ånga i ugn på 67° ca 90 min. Kyl i kallt vatten. Knäck äggen i en skål innan de läggs på smörgås så att överflödig äggvita rinner av.
    • Bred rågbrödet med Bregott®. Lägg på ett par salladsblad och en stor klick avokado- och grönärtsspread. Gör en liten grop och placera ägget i gropen.
    • Toppa med picklad jalapeño, lite salt och peppar, kikärtor eller annan topping.