Gravad strömming på svenskt vis smaksatt med asiatiska smaker tar strömmingen till en ny nivå. Går bra att förbereda stora mängder till julbord med många gäster.

Asiatisk sill med koriander och citrongräs

Recept av Marie Skogström

Gravad strömming på svenskt vis smaksatt med asiatiska smaker tar strömmingen till en ny nivå. Går bra att förbereda stora mängder till julbord med många gäster.

Gör så här

    • Dag 1: Dra skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika och salt. Lägg filéerna i lagen och låt stå kallt i 1 dygn tills strömmingen är vit och färdiggravad.
    • Dag 2: Ta upp strömmingen ur lagen och låt den rinna av ordentligt.
    • Blanda samman alla ingredienser till dag 2 och smaka av med salt, peppar och ev lite mer chili.
    • Låt stå i kyl i 2 dagar innan servering. Toppa med citrongräs, limeskal, chili och koriander.