Krispig risgrynsgröt blir lätt årets friterade favorit. En kul och god rätt som tar tillvara på gröten och minskar svinnet. Tomten kommer vara glad!
Förbered bollarna och panera, lägg på bleck och förvara i frysen. Ta fram direkt från frysen och fritera dem härligt gyllenbruna innan servering.

Arancini med mandel och ost

Krispig risgrynsgröt blir lätt årets friterade favorit. En kul och god rätt som tar tillvara på gröten och minskar svinnet. Tomten kommer vara glad! Förbered bollarna och panera, lägg på bleck och förvara i frysen. Ta fram direkt från frysen och fritera dem härligt gyllenbruna innan servering.

Gör så här

  • Fyllning:

    • Blanda ihop och ställ kallt.
  • Risbollarna:

    • Blanda risgrynsgröt med ägg, mjöl, ost och grönkål salta och peppra.
    • Ställ kallt i 1-2 timmar.
    • Ta smeten i handen och platta ut lite, ta 1 msk fyllning och lägg i mitten, vik över och forma till en boll.
    • Frys in bollarna.
    • Ta ut bollar och panera, först i mjöl, sen ägg och sist ströbröd.
    • Ställ kallt igen tills de ska friteras.
    • Fritera bollarna i 160° tills de är gyllenbruna.
  • Citrusdipp:

    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:

    • Vänd ihop brysselkålskivor med citronkött, smaka av med salt, socker och svartpeppar.
    • Ställ Arancini i en hög med sallad, toppa med ost och friterad persilja, servera med Citrus dipp.