Det här är en perfekt efterrätt när det ska vara lite extra festligt. Med muffinsplåtar kan du grädda många i taget och de är lika goda varma som kalla.

Äppelrosor

Det här är en perfekt efterrätt när det ska vara lite extra festligt. Med muffinsplåtar kan du grädda många i taget och de är lika goda varma som kalla.

Gör så här

    • Dela och kärna ur äpplena. Skiva så tunt som möjligt och lägg i en mikrosäker skål med kallt vatten och citronsaft.
    • Ställ in skålen i mikrovågsugnen och kör på full effekt i 3 min. Sila av vattnet och låt äppelskivorna torka på hushållspapper.
    • Kavla ut smördegsplattorna på lätt mjölad bänk och dela varje platta i 5 lika stora remsor. Bred lite vaniljsås på varje remsa och pudra över kanel.
    • Lägg 8–10 äppelskivor längs med varje remsa med skalsidan uppåt. Hälften av äppelskivorna ska sticka upp över degkanten. Vik nedre halvan av smördegsremsan över äppelskivorna.
    • Rulla ihop remsorna till rosor och ställ dem upp i kraftiga muffinsformar eller i en muffinsplåt med non-stickbeläggning.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 40 min tills de är vackert gyllenbruna. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.