En otroligt populär nykomling bland våra desserter. Energirik kaka med crunch och härlig textur. Syrligheten i lemoncurdens står sig fint ihop med äpplena. Godast ljummen, gärna med lite vaniljglass till.

Äppelmuffins med lemoncurd

En otroligt populär nykomling bland våra desserter. Energirik kaka med crunch och härlig textur. Syrligheten i lemoncurdens står sig fint ihop med äpplena. Godast ljummen, gärna med lite vaniljglass till.

Gör så här

    • Vispa ägg och socker pösigt.
    • Blanda övriga torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
    • Rör ner smöret.
    • Häll smeten i muffinsformar.
    • Fördela äppelklyftorna i varje muffinsform.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till crumble och fördela över muffinsen.
    • Grädda i ca 10 min. Låt svalna.
  • Lemoncurd:

    • Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt citronsaft och vispa ytterligare någon minut.
    • Vispa i smöret i kuber.
    • Sjud blandningen i vattenbad till tjock konsistens. Rör kraftigt hela tiden.
    • Låt kallna.
  • Till servering:

    Servera äppelmuffinsen med en klick lemoncurd.