Apelsintryffelbiskvier

Recept av Roy Fares

Gör så här

  • Tryffel:

    • Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål.
    • Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över ägggulorna, blanda runt och häll tillbaka i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till 83° och slå det över chokladen. Låt stå någon min.
    • Klicka smör i bunken med chokladblandningen och mixa eller vispa till en slät tryffel.
  • Bottnar:

    • Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda väl.
    • Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar 2½–3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda i ugn, 160° i 10 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt svalna helt.
  • Montering:

    • Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt stå i kyl i 30 min.
    • Doppa varje biskvi hastigt i den tempererade chokladen och låt stelna.