Amerikanska, fluffiga pannkakor är en brunchfavorit. Speciellt som här när karamelliserade bananer och luftigt jordnötssmör samsas med färska blåbär och rinnande lönnsirap.

Amerikanska pannkakor med luftigt jordnötssmör och blåbär

Recept av Sara Aasum Hultberg

Amerikanska, fluffiga pannkakor är en brunchfavorit. Speciellt som här när karamelliserade bananer och luftigt jordnötssmör samsas med färska blåbär och rinnande lönnsirap.

Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt mjölken lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och sist matyoghurt.
    • Stek pannkakorna gyllenbruna på medeltemperatur, ca 1 dl smet per pannkaka, i rikligt med smör.
    • Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt jordnötssmöret och fortsätt vispa jämnt och luftigt, smaka av med salt.
    • Dela bananerna på längden, strö socker på ytan och bränn av med en brännare.
    • Servera pannkakorna med bananer, färska blåbär, luftigt jordnötssmör och lönnsirap. Toppa med limezest.