Mickes populäraste pannkaka alla kategorier. Perfekt att laga dagen före den serveras.

Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Mickes populäraste pannkaka alla kategorier. Perfekt att laga dagen före den serveras.

Gör så här

    • Koka upp mjölken. Vispa ner mannagryn och salt. Koka upp gröten under vispning och låt sjuda på svag värme 4-5 min. Rör om då och då. Tillsätt socker och kardemumma mot slutet. Låt gröten kallna.
    • Vispa upp gröten. Tillsätt ägg och vispa luftigt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Grädda i ugn, 200° ca 50 min, tills kakan fått fin färg.
  • Sviskonkräm:

    • Lägg allt utom potatismjölet i en kastrull. Koka ca 20 min under lock.
    • Rör ner potatismjölet, utrört i lite vatten. Värm under omrörning, men det får inte koka. Låt kallna. Servera pannkakan ljummen med sviskonkräm och vispad grädde.