Affogato är en italiensk klassiker med en skopa vaniljglass dränkt i espresso. En mer modern variant är att uppdatera den till en liten latte och servera med en chokladoppad ice cream pop bredvid. Vuxengodis när det är som bäst.

Affogato med ice cream pops

Recept av Kalle Bengtsson

Affogato är en italiensk klassiker med en skopa vaniljglass dränkt i espresso. En mer modern variant är att uppdatera den till en liten latte och servera med en chokladoppad ice cream pop bredvid. Vuxengodis när det är som bäst.

Gör så här

  • Affogato:

    • Gör en dubbel espresso. Skumma mjölken och häll i glaset med espresson. Servera med chokladdoppad vaniljglassklubba.
  • Ice cream pops:

    • Värm alla ingredienser till 85° under vispning. Låt mogna i kyl i 1 dygn. Sila och kör i glassmaskin. Fyll i silikonformar (kulor som är 4 cm i diameter) och frys med glass- eller klubbpinnar i.
  • Topping:

    • Doppa glassen i smält choklad och toppa med crumble, hackade nötter, torkade bär eller flingsalt.