Mellanmål med vinst

Servera yoghurt i portionsbägare och mätta kundernas sug efter hälsosamma mellanmål. Det blir en lönsam lösning som även funkar som take away-frukost.
Portionsyoghurt baserat på 100 sålda portioner
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 500 kr 500 kr
Ökad vinst ex moms 1.780 kr 2.670 kr
Ökad vinst 1.280 kr 2.170 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 500 kr 500 kr
Ökad vinst ex moms 1.780 kr 2.670 kr
Ökad vinst 1.280 kr 2.170 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %

Mellanmål med vinst

Servera yoghurt i portionsbägare och mätta kundernas sug efter hälsosamma mellanmål. Det blir en lönsam lösning som även funkar som take away-frukost.

En liter yoghurt räcker till fem portionskoppar som kan varieras med mängder av olika smaker och toppings. Gör en bär- eller fruktkompott, fyll på med yoghurt och lägg granola i ett separat fack. Genom att förädla yoghurten får du en bra vinstmarginal.

*** Svinnsmart upplägg**

Med portionsbägare kan man använda det man fått över och göra mindre satser med tillfälliga smaker. Man kan också utgå från vilka bär och frukter som har bra pris hos leverantörerna för tillfället. Yoghurt som blir över kan blandas i röror och dressingar och går utmärkt att baka med, både i sött och salt. Yoghurt blandad med kompott blir en god ingrediens i smoothies

Dags att byta bas?

Du kan också variera utbudet genom att testa olika mejeribaser. Använd exempelvis kvarg eller KESO® Cottage Cheese för en extra proteinboost eller en fil för maghälsa. Arla har produkterna och idéerna som hjälper dig att lyckas.

Fyra fördelar:

Fyra fördelar:

  • Lika god att äta på plats som att ta med.
  • Lätt att variera och säsongsanpassa, kundernas nyfikenhet hålls vid liv.
  • Enkel att förbereda och portionsberäkna, 1 liter – 5 portioner.
  • Ett läckert, omtyckt och hälsosamt mål som kunden är beredd att betala för.