Yoghurttricket ökar vinsten!

1 liter yoghurt blir 5 portionskoppar- lönsamt
Portionsyoghurt
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 25.000 kr 25.000 kr
Ökad vinst ex moms 89.000 kr 133.500 kr
Ökad vinst 64.000 kr 108.500 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 25.000 kr 25.000 kr
Ökad vinst ex moms 89.000 kr 133.500 kr
Ökad vinst 64.000 kr 108.500 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %

Yoghurttricket ökar vinsten!

1 liter yoghurt blir 5 portionskoppar- lönsamt

Efterfrågan på mellanmål som inte är fika eller godis ökar på café- och restaurangmarknaden. Genom att satsa på hälsosamma och mättande mellanmål/frukostalternativ som är anpassade för take away, kan du generera intäkter löpande under dagen.

Ett alternativ som har låg råvarukostnad och enkel att variera är yoghurt i portionsbägare. Här kan du också testa dig fram till vilka smaker och tillbehör som uppskattas mest av dina kunder. Eller utforska andra varianter att servera som t.ex. fil för maghälsa, kvarg eller keso med högt proteininnehåll.

Du köper in yoghurt, gör en kompott och granola och förpackar i enkla portionskoppar för take away så gästen kan ta med sig.

  • Går snabbt att förbereda
  • Låg råvarukostnad
  • Hög förstjänst
  • Exemplet är baserat på 20 sålda portioner per dag i 250 dagar