Yoghurttricket ökar vinsten!

1 liter yoghurt = 5 portionskoppar = Lönsamt!
Portionsyoghurt baserat på 100 sålda portioner
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 500 kr 500 kr
Ökad vinst ex moms 1.780 kr 2.670 kr
Ökad vinst 1.280 kr 2.170 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %
Höj priset med 20 kr per portion Höj priset med 30 kr per portion
Ökad råvarukostnad 500 kr 500 kr
Ökad vinst ex moms 1.780 kr 2.670 kr
Ökad vinst 1.280 kr 2.170 kr
Ökad vinst i procent 156 % 334 %

Yoghurttricket ökar vinsten!

1 liter yoghurt = 5 portionskoppar = Lönsamt!

Efterfrågan på mellanmål som inte är fika eller godis ökar på café- och restaurangmarknaden. Genom att satsa på hälsosamma och mättande mellanmål/frukostalternativ som är anpassade för take away, kan du generera intäkter löpande under dagen.

Variera smak & toppings

Ett alternativ som har låg råvarukostnad och enkel att variera är yoghurt i portionsbägare. Här kan du också testa dig fram till vilka smaker och tillbehör som uppskattas mest av dina kunder. Eller utforska andra varianter att servera som t.ex. fil för maghälsa, kvarg eller keso med högt proteininnehåll.

Genom att variera smak och toppings blir det också enklare att säsongsanpassa ditt sortiment och på så sätt hålla ner råvarukostnaden samtidigt som dina kunder uppskattar variationen.

Enkelt att förbereda

Med lite planering och smarta inköp går det snabbt och enkelt att förbereda portionsbägare på morgonen (eller dagen innan). 1 liter yoghurt räcker till ungefär 5 portionskoppar, vilket gör det enkelt att räkna ut hur mycket du behöver köpa in för att räcka till en vecka. Du köper in yoghurt, gör en kompott och granola och förpackar i enkla portionskoppar för take away så gästen kan ta med sig.