Satsa på en salladsbar - mindre matsvinn och nöjdare gäster

En fräsch och god salladsbar ger dig en fördel och fler gäster!

Satsa på en salladsbar - mindre matsvinn och nöjdare gäster

En fräsch och god salladsbar ger dig en fördel och fler gäster!

En salladsbar är ett perfekt sätt att möta flexitariantrenden, utan att tillföra extra arbete för köket och ger mindre matsvinn.

Man kan klassa det som ett smart modul-upplägg där gästerna själva kan addera grönt eller animaliskt protein till sin lunch. Basen är krämiga, smakrika dressingar med olika säsongssallader, proteintillbehör och toppings. Du kommer snabbt se vad som går åt snabbast och kan planera dina inköp därefter.

Sallad - Förbered i tid och satsa på favoriterna

Jobba med några arbetade sallader varje dag som passar till dressingarna och proteintillbehören. Hårda grönsaker passar bäst att vakuumpacka i portionspåsar. Förbered dagen innan i vacpåsar som räcker till en servering. Det ger mindre svinn och mer smak. Välj färdigstrimlade och färdigskivade grönsaker samt rotfrukter eller personal som skär upp allt.

6 fördelar med en salladsbar

 • Grönare lunch för dina gäster
  Ett komplement för gäster som bara vill äta en sallad istället för en traditionell måltid.
 • Matsvinns-vänligt
  Du kan enkelt ta hand om svinn, t ex gårdagens bröd och frön. Får du grönsaker över, t ex broccolisallad med rödlök, kan svinnet användas till en pasta eller wok
 • Enkelt att variera
  Enkel att variera basen (dressingar), tillbehör (salladen) och topping (t ex cottage cheese) efter t ex säsong.
 • Ökar inte arbetsbördan
  Du kan spara tid genom att jobba med t ex färdigstrimlad sallad.
 • Fler flexitariska alternativ
  Dina gäster kan själva välja om de vill ha en lunch med eller utan animaliskt protein. Utan att det ger extra jobb för köket.
 • Gör det enkelt att välja mindre kött
  Salladsbaren är ett enkelt sätt att möta den gröna efterfrågan i matsalen, och därmed förenkla för köttätarna att få in det gröna på lunchen.