Små desserter – enkla, snabba & låg råvarukostnad

Låt aptitliga små desserter locka till extra köp på ditt café, bageri eller konditori. Du gör dem enkelt med bara några få ingredienser du redan har i ditt sortiment.

Små desserter – enkla, snabba & låg råvarukostnad

Låt aptitliga små desserter locka till extra köp på ditt café, bageri eller konditori. Du gör dem enkelt med bara några få ingredienser du redan har i ditt sortiment.

En liten mousse, pannacotta eller crème blir den perfekta avrundningen på en lättare cafélunch. Eller den optimala lockelsen för fikasugna gäster som bara vill ha något litet sött och fräscht.

Använd dig av komponenter som du redan har för att göra små desserter som är enkla att sälja. Det är ett bra sätt att hålla nere råvarukostnaden. Smidigt för dig och smarrigt för gästen!

5 tips som underlättar:

5 tips som underlättar:

  • Använd dig av mousse, pannacotta eller créme som du redan har i tårtor och bakelser. Toppa med curd, kompott eller marmelad. Det krispiga på toppen kan vara krossade småkakor eller crumble från en paj.
  • Servera i enkla glas.
  • Gör desserterna helt serveringsklara för att slippa extra jobb vid försäljningen.
  • Inkludera desserten i erbjudanden med mer matiga varor för lockande merförsäljning.
  • Prova först i liten skala, till exempel i slutet av veckan då gästerna är mer benägna att unna sig.