Tre grunder, 27 olika desserter

Öka snittnotan genom att sätta smådesserter på menyn

Tre grunder, 27 olika desserter

Öka snittnotan genom att sätta smådesserter på menyn

Erbjud minidesserter vid olika tillfällen under dagen. En minidessert är liten, upplevs fräsch och är mer lättsåld än en större "vanlig" dessert. Det kan bli enkel merförsäljning med hög marginal.

7 tips för att komma igång

  1. Servera gärna i enkla glas för minimalt med disk
  2. Välj desserter som är 100 % färdiga att servera
  3. Börja med att testa i liten skala. Kanske bara på fredagar?
  4. Hitta ett namn som säljer. T.ex. Minidessert eller Fredag hela veckan, lunchdesserten eller buffèlyx?
  5. Placera desserterna på en säljande plats, gärna nära kaffet
  6. För take away-lunch fungerar det med engångsglas
  7. På buffèn eller julbordet kan du lätt få fram en stor variantion med bara 3 baser