Tre grunder, 27 olika desserter

Gör smådesserter och sätt på menyn- öka snittnotan!

Tre grunder, 27 olika desserter

Gör smådesserter och sätt på menyn- öka snittnotan!

Erbjud minidesserter till till olika tillfällen under dagen. En minidessert är liten, upplevs fräsch och mer lättsåld än en större "vanlig" dessert. Det kan bli enkel merförsäljning med hög marginal.

Tips

  • Servera gärna i enkla glas för minimalt med disk
  • Välj desserter som är 100 % färdiga att servera. Då blir det inte något extra jobb.
  • Testa i liten skala. Kanske bara på fredagar?
  • Hitta ett namn som säljer. Kanske Minidessert eller Fredag hela veckan, lunchdesserten eller buffèlyxen?
  • Placera desserterna på en säljande plats, nära kaffet.
  • För take away-lunch fungerar det med engångsglas.
  • På buffèn eller julbordet kan du lätt få fram en stor variantion med bara 3 baser.