Gelato – en smakrik och färgglad glassdisk

Vem kan motstå en nygjord gelato i en färgglad dekorerad glassdisk?
image

Gelato – en smakrik och färgglad glassdisk

Vem kan motstå en nygjord gelato i en färgglad dekorerad glassdisk?

En gelato har finare råvaror än glass. Glöm inte att ta betalt för ingredienserna – det betyder tex att en pistagegelato är dyrare än övriga smaker.

Vad är skillnaden mellan glass och gelato?

  • Finare råvaror i gelato
  • Smaken är tydlig, intensiv och beständig
  • Mindre luft i en gelato jämför med glass
  • Texturen är mjuk och slät, inga kristaller och inte kladdig
  • Gelato serveras i -14° som också gör att du känner mer smaker än en glass som oftast är -18°
  • Strukturen är skopbar, inte för hård och inte för mjuk
Öka försäljningen genom att ta vara på det som blir över. Här är några svinnsmarta tips

Öka försäljningen genom att ta vara på det som blir över. Här är några svinnsmarta tips

  • Gör glasspinnar!
    Kör överbliven gelato i glassmaskinen och gör glasspinnar. Doppa i choklad så förlängs hållbarheten.
  • Skapa tårtor eller bakelser
    Gelato är perfekt att ha som bas i antingen glasstårtor eller bakelser. Lätt att forma och ger en mjuk konsistens.
  • Gör smådesserter
    Använd till mindre desserter. Servera t ex i små syltburkar eller mellan två kex.
Får du inte till gelaton? Här listar Kenneth Erlandsson de vanligaste felen och hur man åtgärdar de.

Får du inte till gelaton? Här listar Kenneth Erlandsson de vanligaste felen och hur man åtgärdar de.

Ladda ner PDF
Relaterade produkter
Relaterade lönsamma lösningar