Gelato – en smakrik och färgglad glassdisk
Vem kan motstå en nygjord gelato i en färgglad dekorerad glassdisk?Gelato – en smakrik och färgglad glassdisk
Vem kan motstå en nygjord gelato i en färgglad dekorerad glassdisk?En gelato har finare råvaror än glass. Glöm inte att ta betalt för ingredienserna – det betyder tex att en pistagegelato är dyrare än övriga smaker.
Vad är skillnaden mellan glass och gelato?
- Finare råvaror i gelato
- Smaken är tydlig, intensiv och beständig
- Mindre luft i en gelato jämför med glass
- Texturen är mjuk och slät, inga kristaller och inte kladdig
- Gelato serveras i -14° som också gör att du känner mer smaker än en glass som oftast är -18°
- Strukturen är skopbar, inte för hård och inte för mjuk

Öka försäljningen genom att ta vara på det som blir över. Här är några svinnsmarta tips
-
Gör glasspinnar!
Kör överbliven gelato i glassmaskinen och gör glasspinnar. Doppa i choklad så förlängs hållbarheten. -
Skapa tårtor eller bakelser
Gelato är perfekt att ha som bas i antingen glasstårtor eller bakelser. Lätt att forma och ger en mjuk konsistens. -
Gör smådesserter
Använd till mindre desserter. Servera t ex i små syltburkar eller mellan två kex.
