Höj både snittnota och marginal med fredagslyx

Bearnaise på menyn på fredag? Minst 60% av gästerna kommer välja den rätten!
Fredagslyx baserat på 100 sålda portioner
Höj priset med 25 kr per portion Höj priset med 40 kr per portion
Ökad råvarukostnad 700 kr 700 kr
Ökad vinst ex moms 2.225 kr 3.560 kr
Ökad vinst 1.525 kr 2.860 kr
Ökad vinst i procent 118 % 309 %
Höj priset med 25 kr per portion Höj priset med 40 kr per portion
Ökad råvarukostnad 700 kr 700 kr
Ökad vinst ex moms 2.225 kr 3.560 kr
Ökad vinst 1.525 kr 2.860 kr
Ökad vinst i procent 118 % 309 %

Höj både snittnota och marginal med fredagslyx

Bearnaise på menyn på fredag? Minst 60% av gästerna kommer välja den rätten!

Vem vill inte unna sig lite extra mot slutet av veckan? Genom att sälja en lyxigare lunchrätt på fredagar kan du både få en högre snittnota och högre marginal.

Vår kalkyl visar att en lunchrätt som säljs för 120kr istället för 95kr ökar din bruttovinst med mer än 18kr/portion.

Ett säkert kort är en köttbit med bearnaisesås. Undersökningar visar att 60% av gästerna väljer en rätt med bearnaisesås om man har det på menyn.

En restaurang som får 60 gäster att lyxa till det på fredagar ökar bruttovinsten med ca 1.100kr per fredag. På ett år blir det nästan 50.000kr!