Höj både snittnota och marginal med fredagslyx

Vem vill inte unna sig lite extra mot slutet av veckan? Genom att sälja en lyxigare lunchrätt på fredagar kan du både få en högre snittnota och högre marginal.
Fredagslyx
Höj priset med 10 kr per portion Höj priset med 15 kr per portion
Ökad råvarukostnad 327.600 kr 327.600 kr
Ökad vinst ex moms 22.428 kr 33.642 kr
Ökad vinst -305.172 kr -293.958 kr
Ökad vinst i procent -193 % -190 %
Höj priset med 10 kr per portion Höj priset med 15 kr per portion
Ökad råvarukostnad 327.600 kr 327.600 kr
Ökad vinst ex moms 22.428 kr 33.642 kr
Ökad vinst -305.172 kr -293.958 kr
Ökad vinst i procent -193 % -190 %

Höj både snittnota och marginal med fredagslyx

Vem vill inte unna sig lite extra mot slutet av veckan? Genom att sälja en lyxigare lunchrätt på fredagar kan du både få en högre snittnota och högre marginal.

Vår kalkyl visar att en lunchrätt som säljs för 120kr istället för 95kr ökar din bruttovinst med mer än 18kr/portion.

Ett säkert kort är en köttbit med bearnaisesås. Undersökningar visar att 60% av gästerna väljer en rätt med bearnaisesås om man har det på menyn.

En restaurang som får 60 gäster att lyxa till det på fredagar ökar bruttovinsten med ca 1.100kr per fredag. På ett år blir det nästan 50.000kr!