Det lilla extra på lunchen – öka snittnotan på fredagar

Gör en grej av att dina gäster vill unna sig, berätta att du lagat något extra gott och sälj in din rätt!
Baserat på 100 sålda portioner
Höj priset med 35 kr per portion Höj priset med 50 kr per portion
Ökad råvarukostnad 1 400 kr 1 400 kr
Ökad vinst ex moms 3 115 kr 4 450 kr
Ökad vinst 1 715 kr 3 050 kr
Ökad vinst i procent 22 % 118 %
Höj priset med 35 kr per portion Höj priset med 50 kr per portion
Ökad råvarukostnad 1 400 kr 1 400 kr
Ökad vinst ex moms 3 115 kr 4 450 kr
Ökad vinst 1 715 kr 3 050 kr
Ökad vinst i procent 22 % 118 %

Det lilla extra på lunchen – öka snittnotan på fredagar

Gör en grej av att dina gäster vill unna sig, berätta att du lagat något extra gott och sälj in din rätt!

Testa en lite lyxigare rätt som alternativ en fredag eller en dag mitt i veckan. Även i tuffa tider har gästerna ett behov av att unna sig något extra gott då och då.

  • Räkna med det goda

  • Med en godare lunchrätt kan man öka snittnotan. Vår kalkyl visar att en lunchrätt som säljs för 160 kronor i stället för 125kronor ökar din bruttovinst med mer än 45 kronor per portion. Börja i liten skala och se hur intresset bland dina gäster ser ut.

  • Förgyll med bea Ett säkert kort är en köttbit med bearnaisesås. En undersökning från Arla visar att 60 procent av gästerna väljer en rätt med bearnaisesås om man har det på menyn. Berätta att du lagat något extra gott och sälj in din premiumrätt.

  • Mycket pengar per år En restaurang som får 60 gäster att unna sig något extra gott kan öka sin bruttovinst med runt 1 100 kronor den dagen. Gör man det en dag i veckan blir det nästan 50 000 kronor på ett år!

Relaterade produkter
Relaterade lönsamma lösningar