7 tips att bygga gröna rätter som säljer

Viktigt med god vegetarisk mat på menyn. Här hittar du bra tips för att lyckas!
image

7 tips att bygga gröna rätter som säljer

Viktigt med god vegetarisk mat på menyn. Här hittar du bra tips för att lyckas!

En grön rätt förväntas idag hålla lika hög kvalitet som en med kött. Tänk därför på samma sätt kring struktur, temperatur, näringsinnehåll och självklart syra, sötma, sälta och beska. En smart byggsten för att tillföra smak, fett och protein är mejeriprodukter. Något som dessutom gör sig utmärkt i krämer och puréer.

  • Jobba efter säsong
    En sjjälvklaret för de flesta men tål att skrivas igen. Dels får man både bättre kvalitet och pris när man handlar i säsong. Glöm inte bort att i frysen är allt i säsong alltid.
  • Ta reda på dina gästers favoriter
    För statistik på vilka rätter och smaker som säljer bra hos just er. Använd er av den faktan när ni planerar menyn för att öka försäljningen.
  • Bind ihop din rätt med 2 kanske till och med 3 eller 4 såser och krämer.
    Trenden visar att man gärna har en kall sås, en kräm, kanske en viniagrette och kanske även en varm sås. Sås och kärm binder ihop övriga komponenter och gör maten god och spännande att äta när det händer något med smakerna på tallriken. Lätt att få fram bra smaker i en sås och kräm.
  • Ha ett säljande namn
    Ord som grillat, BBQ, ostgratinerat eller cajun på menyn ökar försäljningen och lockar till köp. Viktigt att använda komponenter och ord som gästerna känner igen och vill välja.
  • Huvudråvara eller inte?
    Fundera över om du behöver ha en huvudråvara eller inte till din gröna rätt? På den moderna talriken kan vi lätt hitta protein i flera olika komponenter. Trenden går åt rätter med mindre helt protein och man hittar det i flera komponenter.
  • Variera mera
    Gröna rätter kräver mer variation, där är såser och krämer bra! Jobba med olika texturer på en och samma råvara. Gör rätten mer spännande att äta. Tex rotselleri, bakad, pure, picklad och friterad.
  • Undvik fettfällan
    Det blir lätt att man adderar lite extra fett i gröna rätter för att kunderna ska bli mätta. Tänk istället mer protein. På den moderna tallriken hittar man proteinet i allt från cerealier till såser och krämer gjorda på proteinrika mejerier som tex färskost, ost, cottage cheese eller kvarg. Glöm inte bort att även brödet innehåller bra proteiner.
Relaterade produkter
Relaterade lönsamma lösningar