Laga vegetariskt till låg kostnad

Vegetariska rätter är mycket efterfrågade och ofta kan du laga dem till lägre kostnad. Du har allt att vinna på att sätta några goda gröna rätter på menyn.

Laga vegetariskt till låg kostnad

Vegetariska rätter är mycket efterfrågade och ofta kan du laga dem till lägre kostnad. Du har allt att vinna på att sätta några goda gröna rätter på menyn.

Räkna med vinst I dag förväntar sig gästerna att vegetarisk mat ska smaka lika gott som fisk eller kött. Därför har Arla tagit fram gröna rätter med hög kvalitet men låg råvarukostnad. En restaurang som säljer 35 portioner om dagen av rätterna du ser här, kan räkna med en bruttovinst på cirka 150 000 kronor på ett år.

Prisvärt i säsong Ett generellt tips är att jobba med råvaror i säsong. Då kan du få bättre kvalitet till lägre pris. Och när få grödor växer i våra trakter är det fortfarande säsong i frysdisken. Svenskt och närodlat har ett mervärde för gästerna.

Variera mera Till skillnad från en bra köttbit tröttnar man snabbare på en grönsak eller rotfrukt. Därför kräver gröna rätter lite mer variation. Tänk färg, form, smak och textur när du komponerar.

Låt det gröna locka!

Låt det gröna locka!

  • Erbjud alltid minst ett vegetariskt alternativ som dagens.
  • Flytta upp gröna rätter högst upp på menyn.
  • Sätt säljande namn på rätterna.
  • Skriv ut om ingredienser är svenska eller närodlade.
  • Ord med igenkänning som grillat, BBQ eller cajun kan locka tveksamma flexitarianer.
  • Marknadsför gärna med ord som favorit, storsäljare och liknande.
Vill du veta mer om hur du kan bygga en grön och vinstdrivande rätt?

Vill du veta mer om hur du kan bygga en grön och vinstdrivande rätt?

Läs mer