För Stefan Bengtsson, butikschef på Ica Kvantum i Lillänge strax utanför centrala Östersund, är det viktigt att sälja lokalproducerad mat – faktum är att det lokala ligger i Icas affärsidé. Han ser fram emot att erbjuda sina kunder hushållsost från Arla, gjord i Östersund på jämtländsk mjölk.

Stefan Bengtsson, butikschef på Ica Kvantum i Lillänge

 

Det ligger till och med i vår affärsidé; kärlek till maten och fokus på det lokala.

 – Som stor arbetsgivare och företag här i Östersund har vi ett stort ansvar att hjälpa bygden att växa och frodas och då är ju lokalproducerat en stor del i det. Det ligger till och med i vår affärsidé; kärlek till maten och fokus på det lokala. Det är ett ansvar vi gärna tar och som är viktigt för oss, säger Stefan Bengtsson.

Att ta ansvar för bygden och bönderna

Att ta ansvar för bygden inkluderar förstås även bönderna och i Jämtland är de flesta anslutna till Arla.

– Det finns nog ingen annan än Arla som kan ta hand om alla bönder häromkring. Vi tror på de jämtländska bönderna och det är därför jättekul att det nu kommer en hushållsost tillverkad i Östersund av jämtländsk mjölk.

Nyligen lanserade Arla också mjölk från Jämtland som kunderna uppskattade:

– Att aktivt kunna stötta Jämtlandsbönderna tycks ha varit viktigt, det såg vi i responsen från kunderna när det gällde mjölken. Och ofta är ju lokala produkter också bättre än andra, menar Stefan.

Den jämtländska stoltheten

Vi erbjuder med stolthet en del av Jämtland, skulle man kunna säga. 

Han säger också att det i alla branscher finns en stolthet i att ha en förankring i det lokala.

– Vi i Jämtland är nog lite extra patriotiska över vår hembygd än vad andra är. Och här på Ica Kvantum i Lillänge erbjuder vi med stolthet en del av Jämtland, skulle man kunna säga, i och med alla lokala produkter vi har. Den nya hushållsosten kommer att passa bra – det kommer att bli många applåder från kunderna. Och vi hoppas att den kan hjälpa våra bönder ytterligare genom att sälja riktigt bra, avslutar Stefan Bengtsson.

"Vi tror på Jämtland" – en del av Icas lokala affärsidé.
"Vi tror på Jämtland" – en del av Icas lokala affärsidé.