Matinspiration till butiker

Så gör man yoghurtmarinerade fläskspett, grillad tomat-sallad eller chokladtårta. Så gör barnen gröna potatisar och så slipper man två jäsningar i bullbaket. Med Arla Kökets sommarbroschyr ger du dina kunder god matinspiration och tips som lyfter sommarmaten. Här är ett urval från broschyren.

Visste du att?

I Arla Kökets sommarbroschyr hittar du en mängd tips. Till exempel:

  • Låt citronhalvor ligga med på grillgallret och pressa den söta saften över det nygrillade köttet.
  • Såser och röror blir bara bättre om de görs en dag i förväg och ställs i kylen. Sallader kan förberedas, men bör blandas precis innan man ska äta.
  •  En skrubbvante är perfekt att ta bort skal på färskpotatis med.

Festliga recept till Ramadan

Mellan 6 juni till den 5 juli firas ramadan. Broschyren bjuder på många inspirerande och festliga recept, som till exempel labnehbollar.

Intervju och recept med Klas Lindberg

Årets Kock 2012, OS-mästare och ansvarig för Nobelbanketten är bara några av Klas Lindbergs meriter. Just nu är han i färd med att öppna sin egen restaurang, Portal i Stockholm. Han bjuder på tips och ett riktigt gott fiskrecept.

 

 

Fyra recept från Arla Kökets sommarbroschyr

Kikärtsyoghurt
Kikärtsyoghurt
En grekisk släkting till hummus smaksatt med rosmarin och yoghurt. Rosmarin gör att röran blir extra god till lamm, kyckling och fläsk.
Grillade färsspett med färskost
Grillade färsspett med färskost
Finurliga spett med krämig fyllning av färskost, ingefära och vitlök. Forma färsen tätt runt spetten så rinner fyllningen inte ut
Vaniljyoghurtstrutar med yoghurtgrädde & vinbär
Vaniljyoghurtstrutar med yoghurtgrädde & vinbär
Härlig nostalgi med hemmagjorda strutar som fylls med vispad grädde och god sylt. Svartvinbärssylten kan bytas mot vafri favorit!
Ugnsrostad gös med kantareller & sidfläsk
Ugnsrostad gös med kantareller & sidfläsk
De tidiga kantarellerna är så fina i smaken. Para ihop dem med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.