Arla Köket® fick smakfullt besök av MatHem

Med den nya produkten Arla Pro Syrad grädde i fokus, fick Arla besök av MatHem som fick prova produkten i Arlas provkök, under ledning av Arla-kocken Lotta Bäckman.

Vi passade på att ställa tre snabba frågor till Erik Ahlström, strategisk inköpschef på MatHem.

Varför är ni på besök i Arla Köket?

– Vi är här för att få en introduktion från Arlas nya produkt syrad grädde, 30%. Att provlaga, smaka och få berättat för oss hur produkten är framtagen, historien bakom och hur vi på MatHem ska lansera den på bästa sätt. Besöket ger oss också kunskap om hur våra recept och vår sajt kan berätta om och marknadsföra produkten på bästa sätt.

Vad tycker ni om den syrade grädden?

– Den är fantastisk. Den är väldigt genomtänkt, användarvänlig och innovativ. Den är också en produkt som passar till så många olika saker, både inom matlagning men även inom bakning. 

"Den är fantastisk. Den är väldigt genomtänkt, användarvänlig och innovativ." säger Erik Ahlström, strategisk inköpschef på MatHem (tvåa från vänster)
"Den är fantastisk. Den är väldigt genomtänkt, användarvänlig och innovativ." säger Erik Ahlström, strategisk inköpschef på MatHem (tvåa från vänster)

Vad tycker du om konceptet att få komma till Arla Köket för provlagning och provsmakning?

– Det är jättebra, det är ju då man får inspiration, det är då man får känslan för produkten. Det är en sak att läsa om något, men är man med produkten och gör nåt med den – att få berättelsen och få smaka på den – det är då man får en känsla för den.