Erssons Deli är ett familjeföretag som nyligen öppnade sin femte restaurang och delikatessbutik i Stockholm. Konceptet har breddats från fisk och skaldjur till att även rymma kött och desserter.

erssons-arla-pro-farskost-1200x675.jpg

På senare tid har man fått upp ögonen för Arlas färskost, berättar Peter Ersson, en av ägarbröderna.

För mig spelar det stor roll att den är naturlig. Jag vill helst använda produkter utan en massa tillsatser.

– Jag upptäckte den på en dessertutbildning hos Martin & Servera och tyckte att den var enkel och smidig att jobba med. Vi använder mycket mejeriprodukter på Erssons och det var kul att testa färskosten. Priset är bra samtidigt som det är bra kvalitet och det är viktigt för oss. Vi är väldigt kinkiga när det gäller kvalitet, säger han.

Färskost i många typer av rätter

Jonas Åström är kock på Erssons och jobbar både i varm- och kallköket. Han använder färskosten i många typer av rätter.

– För mig spelar det stor roll att den är naturlig. Jag vill helst använda produkter utan en massa tillsatser, palmolja eller annat som jag känner mig tveksam till. Jag gillar också när grundsmaken är bra och man inte behöver krångla till det och ha i för mycket annat.

Arlas färskost: Tre tips på användningsområden

Peter Ersson tipsar om användningsområden för Arlas färskost.

Desserter

– När jag gör desserter har jag exempelvis färskosten som grund i cheesecake. Jag gillar också nougat väldigt mycket och gör gärna topping med färskost och nougat, exempelvis på cupcakes.

Röror

– Röror till smörgåstårta går att variera på många sätt. Pepparrotsröra är en av mina favoriter.

Såser

– Kalla såser till fisk blir både enkla och goda. Jag vispar ut osten så att den blir lite lösare och har i exempelvis rom, citron och dill. Det är rena smaker som passar utmärkt till en klassisk panerad torsk eller en ugnsbakad lax.