Toppa dina pizzor med svenska smaker!

Toppa dina pizzor med svenska smaker!

Toppa dina pizzor med svenska smaker!

Låt det nordiska köket flytta in på pizzamenyn. Med inspiration från havet, skogen och gården får den klassiska italienaren en touch av svenska smaker.

Recept från prisbelönta bagare

Trenden med lokala råvaror och svenska smakkombinationer är svår att ta miste på. Både finkrogar och snabbmatskök hämtar numera sin inspiration på nära håll och visst fungerar det även på den klassiska pizzan. Vi har låtit tre vinnare av Pizza-SM ta fram nya recept med inspiration från havet, skogen och gården. Så följ med på en smakresa skapad av David Smith, Tony Gerasovski och Frida Ceveryd.

pizzaostar från Arla
Med smakrik ost blir din pizza ännu läckrare!

 

Nya smakkombinationer

Låt den klassiska tomat- och mozzarellapizzan utmanas av nya kombinationer som kittlar smaklökarna. Vad sägs om varmrökt lax, pepparrot och färskost eller kanske lammytterfilé med sötpotatis och kapris? Här finns något för alla, vare sig du föredrar fylliga skogssmaker med svamp och primörer eller fräscha havstoner med kräftstjärtar och dill.

Osten som toppar pizzan

Nyckeln till en riktigt bra pizza bor också i osten. Den ska vara perfekt smält med mycket smak och ge pizzan en fin gyllene färg. De utvalda ostarna S:t Olofs® Gräddost, Västerviks® Gräddost och Riddar® från Arla, passar utmärkt att använda på pizzan och hjälper den att enkelt nå nästa nivå.

Mindre pizzor = mer lönsamhet

De svenska smakerna gör sig även bra i litet format och för den som vill öka lönsamheten kan små smakpizzor vara ett bra alternativ att testa. På restaurangerna ser vi en tydlig trend i att äta flera mindre mellanrätter istället för en stor huvudrätt och det är också ett effektivt sätt att höja snittnotan. Genom att baka och sälja tre mindre pizzor kan du alltså ta ett högre pris jämfört med om du säljer en stor och samtidigt göra pizzaupplevelsen till något alldeles extra.